Projektinjohto ja lämpökamerakuvaus

Projektinjohto ja projektipäällikkö huolehtivat taloyhtiön hankkeen läpiviennistä aina suunnittelusta valvontaan. Projektinjohto kilpailuttaa hankkeelle ammattitaitoiset suunnittelijat. Suunnitelmien valmistuttua projektinjohto hoitaa tarvittaessa lupakuvat.

Projektin tiedot:

  • Asiakas: As Oy Rovaniemellä
  • Projekti: Projektinjohto ja lämpökamerakuvaus
  • Aika: 2021 – 2022
  • Sijainti: Rovaniemi
  • Powerian rooli: Lämpökamerakuvaus, rakenteen kuntotutkimus, projektinjohto, suunnittelu, valvonta

Ongelman ilmeneminen

Kesällä 2022 toteutimme rivitalo-osakeyhtiössä kengitys- ja tiiveyskorjauksen.

Rivitaloyhtiö yhden asunto-osakkeen omistajat olivat vaihtuneet. Uudet omistajat huomasivat, että työhuoneessa on kylmä lattia. Vallinneen koronatilanteen vuoksi kotona tehtiin paljon etätöitä ja huomattiin, että työhuoneessa ei villasukista huolimatta tarjennut tehdä töitä.

Toimeksianto

Osakas oli yhteydessä isännöitsijään. Insinööripalvelut Poweria sai toimeksiannoksi selvittää syyn siihen, miksi osakkaalla jäätyy varpaat työhuoneessa. Aluksi tehtiin tutkimussuunnitelma, jonka tavoitteena oli rakenteita rikkomatta todentaa ongelman laajuus. Tässä kohteessa lämpökamerakuvaus oli ensimmäinen tutkimusmenetelmä. Todettiin, että seinärakenteessa on ongelmia. Tutkimista päätettiin jatkaa tekemällä rakenteen kuntotutkimus rakenneavauksella.

Kuntotutkimus

Rakenteen kuntotutkimuksen yhteydessä tutkittiin, mistä ilmavuoto taloon aiheutui. Insinööripalvelut Poweria raportoi löydöksistä taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle. Raportteja tuli lämpökamerakuvauksesta ja rakenteita avaavasta kuntotutkimuksesta. Näiden lisäksi tehtiin hallitukselle yhteenveto toimenpidesuosituksista.

Kun kaikki tutkimukset oli tehty, asunto ennallistettiin odottamaan päätöstä korjaustoimenpiteistä. Taloyhtiön hallituksen kokouksessa tarkasteltiin rakennuksen kuntotutkimuksen tuloksia yhdessä isännöitsijän ja Insinööripalvelut Powerian kanssa. Hallitus päätti esittää kengitys- ja tiiveyskorjaushankkeen suunnittelua ja kilpailutusta ylimääräisessä yhtiökokouksessa. 

Yhtiökokous

Yhtiökokouksessa Insinööripalvelut Poweria esitteli tuloksien perusteella rakennuksessa olevan ongelman. Yhtiön väelle pyrittiin kertomaan kansantajuisesti, mistä ongelmassa on kyse. Yhtiökokouksen päätöksellä Insinööripalvelut Poweria tilattiin tekemään suunnittelukilpailutus ja projektinjohto. 

Projektin kulku

Projekti käynnistyi kesällä 2022 rakenteiden purulla huoneistokohtaisesti, jonka jälkeen projekti eteni joutuisasti. Insinööripalvelut Poweria sai toimeksiannon helmikuussa ja käytännön korjaustyöt aloitettiin heinäkuussa. Ensimmäisen talon osalta urakka päättyi marraskuussa 2022. Koko projektin aikaikkuna yhdelle talolle oli näin ollen alusta loppuun alle 10 kuukautta. 

Jos rakennetta ei olisi korjattu, olisi rakennuksen sisäilman laatu voinut heikentyä huomattavasti, koska rakenteiden läpi sisälle tuleva korvausilma tuo mukanaan epäpuhtauksia. Ongelma johtui rakennusvirheestä, joka oli tehty rakentamisen tai aikaisemman remontin yhteydessä. 

On tärkeää, että remonttien yhteydessä niitä valvotaan laadukkaasti. Ammattimaisella suunnittelulla ja valvonnalla oltaisiin voitu välttyä tältäkin korjaukselta ja säästää osakkaiden rahoja.

 

Tarvitsetko tarjouksen?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

puh. +358 400 801 454
antti.palovaara@insinooripalvelut.com